jump to navigation

Concertul saptamanii la Ateneul Roman March 18, 2006

Posted by pauzadepranz in Uncategorized.
trackback

Invitatii acestei saptamani ai Filarmonicii “George Enescu” sunt dirijorul spaniol Josep Caballe-Domenech si pianista Dana Borsan.

Barcelonezul Caballe-Domenech a studiat pian, percutie, canto si vioara la conservatorul din orasul natal si dirijat sub indrumarea tatalui sau. A urmat studii in Sienna, Viena, Aspen, dar si cursurile sustinute de dirijorul Sergiu Comissiona. A condus orchestre de renume, iar din iulie trecut a devenit dirijor principal invitat la Norrkoping Symphony Orchestra alaturi de care va prezenta sase concerte pe stagiune. In repertoriul de opera si-a facut debutul la Barcelona, in 2004. In stagiunea 2005-2006 va dirija pentru prima data la Royal Swedish Opera.

Clujeanca Dana Borsan face parte, datorita puterii de expresie si a muzicalitatii, din elita actuala a pianisticii romanesti. Absolventa a Academiei de Muzica din Bucuresti, s-a specializat la diferite cursuri, in strainatate. Portofoliul Danei Borsan numara numeroase si importante premii, peste 750 de concerte si recitaluri – propunand de fiecare data programe de substanta, cu repertorii diverse – in tara si in afara granitelor, CD-uri. In paralel cu activitatea artistica, din 1990, este profesor la Universitatea de Muzica din Bucuresti unde, incepand cu 2001, detine functia de sef al catedrei de pian. Solista concertista a formatiilor muzicale Radio, Borsan deruleaza un proiect ambitios – integrala concertelor pentru pian si orchestra de Mozart – eveniment in premiera romaneasca, concretizat in concerte sustinute alaturi de Orchestra de Camera Radio si o serie de CD-uri editate de “Casa Radio”.

Programul serilor de azi (16 martie) si maine la Ateneu (incepand cu orele 19.00) cuprinde “Uvertura Hebridele” de Mendelssohn, “Concertul nr. 2 pentru pian si orchestra” si “Dans macabru pentru pian si orchestra”, ambele de Liszt si “Simfonia nr. 3” de Brahms.

Sursa : Ziua din 16 Martie 2006

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: