jump to navigation

Amantele May 6, 2006

Posted by pauzadepranz in elfriede jelinek, Uncategorized.
trackback

amantele.jpg

In roman, casatoria, copiii, iubirea sint desfiintate cu o cruzime iesita din comun si cu o violenta rar intilnita la vreun alt autor contemporan. Lipsa oricarei urme de fericire intr-o relatie este vazuta ca normala, fiind o realitate de necontestat, pe care o ascundem din ipocrizie si superficialitate. Povestea celor doua eroine, Paula si Brigitte, se petrece intr-un orasel austriac de munte. Aparent, cele doua eroine au caractere cu totul diferite: Paula refuza orice conformism, fiind mult mai aplecata spre experiment, pe cind Brigitte suporta viata alaturi de Heinz, un betiv greu caracterizabil ca apartinind rasei umane. In mod paradoxal, alegerile facute de cele doua, in cautarea unui barbat, vor avea rezultate surprinzatoare.
„Acest roman scurt si necrutator ofera o viziune atit de intunecata asupra rasei umane incit te intrebi de ce autoarea, care gaseste viata in totalitatea ei inutila, s-a mai chinuit sa-l scrie… Cartea asta va schimba modul in care priviti lumea.” (Publishers Weekly)

Advertisements

Comments»

1. markrich80962 - April 8, 2016

Teorema :nYo tengo por desgracia vecinos musulmanes inmigrantes y te puedo decir que no los quiero aquu00ed y estoi deseando de los hechemos de una vez porque no me gustan un pelo.nEl otro du00eda uno de ellos, un bigotu00f3n con cara de malo se atreviu00f3 a escupir mientras pasaba a mi lado y todo (cosa que contestu00e9 yo tambiu00e9n escupiu00e9ndole lo mu00e1s despreciativa y rabiosamente posible). No me paru00e9 a ver que queru00eda el indeseable (aunque tampoco su00e9 si hizo algo mu00e1s) porque tenu00eda prisas y, la verdad porque me pillu00f3 sin mentalizar para el asunto. Click http://link.mx/hool08200


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: