jump to navigation

Dana Borsan

Clujeanca Dana Borsan face parte, datorita puterii de expresie si a muzicalitatii, din elita actuala a pianisticii romanesti. Absolventa a Academiei de Muzica din Bucuresti, s-a specializat la diferite cursuri, in strainatate. Portofoliul Danei Borsan numara numeroase si importante premii, peste 750 de concerte si recitaluri – propunand de fiecare data programe de substanta, cu repertorii diverse – in tara si in afara granitelor, CD-uri. In paralel cu activitatea artistica, din 1990, este profesor la Universitatea de Muzica din Bucuresti unde, incepand cu 2001, detine functia de sef al catedrei de pian. Solista concertista a formatiilor muzicale Radio, Borsan deruleaza un proiect ambitios – integrala concertelor pentru pian si orchestra de Mozart – eveniment in premiera romaneasca, concretizat in concerte sustinute alaturi de Orchestra de Camera Radio si o serie de CD-uri editate de “Casa Radio

Originara din Cluj, Dana Borsan este o interpreta fascinanta, cu o putere deosebita de expresie, o artista care si-a castigat un loc binemeritat in elita pianisticii romanesti.

Dupa ce a studiat la Academia de Muzica din Bucuresti, in 1992 a beneficiat de o bursa de studii la Academia de Muzica din Berlin, la clasa profesorului Georg Sava. In acelasi an, a participat la cursurile de maiestrie ale pianistului Hans Leygraf din Salzburg.

De-a lungul carierei, Dana Borsan a fost laureata a numeroase concursuri nationale (1972, 1976, 1983, 1990) si internationale : Varsovia – 1975, Zwickau – 1977, Viena – 1985, participand la festivaluri precum Aberdeen (1973), “Enescu” (1988 si 1991), “Dinu Lipatti” (1995, 1997), Postdam (1989) si Florenta (1991).

Dupa peste 750 de concerte si recitaluri sustinute in lume, Dana Borsan este solicitata sa evolueze pe scene din Cehia, Germania, Italia, Bulgaria, Rusia, Slovacia, Franta si Ungaria. Pana acum, ea a inregistrat o serie de CD-uri la o casa de discuri din Germania, cu lucrari cunoscute de Schumann, Liszt si Chopin, dar si cu lucrari mai putin cunoscute de Hans Wolf si Maurice Moszkowski.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: